Launch of ‘Comms for a Cause’ initiative

We at NIRC are pleased to announce launch of ‘Comms for a Cause’ initiative whereby we will be financially supporting some projects/campaigns/causes that are working to bring about smiles on the faces of the needy.

We will be donating some proportion of profit from our projects/events to these campaigns extending our commitment towards corporate social responsibility.

For further queries, please write to us at info@nepalcomms.org.

Training Programme on Grant Proposal Writing: Batch Three

Nepal Institute of Research and Communications (NIRC) announces its 3rd batch of 2-day training on Grant Proposal Writing. The training is particularly targeted for early career development professionals who are interested to enhance their skills in developing grant proposals for their development projects/programmes.

The training will be held on December 8 and 9, 2018 at Sap Falcha, Babarmahal, Kathmandu.

Participation fee: 2000 NPR per person (to be paid at the venue on December 8)

Training Schedule:

Day ONE

Sessions Duration Time Slot
Registration and Tea/Coffee 15 minutes 10:30 – 10:45
Introduction to the course objectives and participants 15 minutes 10:45 – 11:00
Grant Proposal Writing – An Introduction 15 minutes 11:00 – 11:30
Call for Proposals and Preparing a Response 30 minutes 11:30 – 12:00
Key Elements of a bid proposal and things to consider before preparing for  bid development 30 minutes 12:00 – 12:30
Components of a Technical Proposal (Introduction/Background, Understanding of the Context, Understanding of the ToR, Study Design, Implementation Plan) 90 minutes 12:30 – 14:00
Lunch Break 30 minutes 14:00 – 14:30
Components of a Technical Proposal contd… (Team Compoistion and Project Governance, Quality Assurance Mechanism, Risk Assessment and Mitigation Strategies, Monitoring and Evaluation Framework, Annexes) 60 minutes 14:30– 15:30
Developing Conceptual Framework (Individual task and presentation) 60 minutes 15:30 – 16:30
Wrap Up 30 minutes 16:30 – 17:00

 

Day TWO

Sessions Duration Time Slot
Reflection of Day One and briefing on practical session 15 minutes 11:00 – 11:15
Practical session on Technical Proposal writing 60 minutes 11:15 – 12:15
Presentation and reflection on technical proposal writing 30 minutes 12:15 – 12:45
Components of a Financial Proposal (Implementation Budget, HR Budget, Budget Summary) 60 minutes 12:45 – 13:45
Lunch Break 15 minutes 13:45 – 14:15
Developing EOIs and Concept Notes; Difference between EOIs, Concept Notes and Full Proposals 45 minutes 14:15 – 15:00
Packaging a bid (Finalising Technical and Financial Proposal; Bid Submission Procedures) 75 minutes 15:00 – 16:00
Final reflection of training, certificate distribution, closing remarks 30 minutes 16:00 – 16:30
Wrap Up 30 minutes 16:30 – 17:00

 

Registration Link:

To register for the training, kindly fill up this form available in this link: https://docs.google.com/forms/d/1SHKSKW2xPnC6WdBfxo_01EIN5-5Fdg8zcJdWLS2x6aU/edit?fbclid=IwAR0On77AypcGTKp4g621JSYxnhx2CyblZ4SmtC5T4GraP_Pp9l2AM1uFy5w